От 20 август пускат за продажба билети за „Пирин Фолк”

снимка: infomreja.bg, архив

От 20 август пускат за продажба билетите за Фестивала „Пирин Фолк” Сандански, съобщиха от общината в курортния град.

И тази година цената на билетите остава същата – 5, 7 и 9 лв. Всеки желаещ да се снабди с пропуск за авторската вечер с етно елементи, която ще е на 7 септември или за Международния конкурс и Гала вечерта на 8 септември, може да си го закупи пред Дома на културата в Сандански или на тел. 0884 682048.

Тазгодишното издание на „Пирин Фолк” ще бъде наситено със запомнящ се сценичен бекграунд в лицето на няколко танцови ансамбли и балетни формации.

Между тях водещ е Ансамбъл „Гайтан” с ръководител Йордан Николов, Танцов Ансамбъл „Чудесия” гр. Пазарджик с ръководител Таня Петрова и Танцова формация „Балканска младост” от гр. Етрополе, които ще подкрепят своята съгражданка, родената в Етрополе изпълнителка на квотата на РСърбия и в момента английска гражданка Виолета Портлоук – с артичното име РАЙ.

По традиция ще се включат и балетните формации от град Сандански „Феерия” и „Жасмин”, които ще демонстрират хъс и изящество на сцената на Летния театър в курортния град. Хорът от читалището в Петрич с ръководител Елена Димитрова ще бъде вокален бекграунд на фестивала, а църковният хор от гр. Щип, който участва в реализацията на песента на проф. Илчо Йованов – Декан на Музикалния факултет на Университет „Гоце Делчев” Скопие, се очаква да потвърди своето участие.

Народно читалище „Отец Паисий 1919” - гр. Сандански също ще се включи във фестивала с участието на Младежкия  духов оркестър с ръководител Кирянов.

Повече актуална информация за фестивала, както и видеоклипове с участниците тази година може да намерите на официалния сайт на „Пирин Фолк” и сайта на община Сандански. Там вече са активни и телефонните номера, на които може да се гласува за фаворитите.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK