От 12-метрова кула жители и гости на Разлог наблюдават Пирин, Рила и Родопите

снимки: Община Разлог

Днес официално бе открита новата туристическа атракция на Разлог - Панорамна алея „Стъпалата”.

Трикольорната лента на обекта прерязаха кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, кметът на община Гевгелия, Македония, Иван Франгов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и Николай Дочев - ръководител на съвместен технически секретарят.

На официалната церемония по откриването присъстваха инж. Любен Татарски – началник на кабинета на Министъра на земеделието и храните, д-р Мария Копанарова председател на Общински съвет – Разлог, заместник-кметовете Иван Гюров и Венцислав Гърменов, много жители и гости на Разлог.

Панорамна алея „Стъпалата” включва еко-пътека и места за почивка и отдих, интересни туристически атракции с модерни природно-познавателни и развлекателни елементи.

Най-атрактивният обект е 12-метрова кула за наблюдение на Пирин, Рила и Родопите. Изградени са още над 50 места за почивка и наблюдение. Уникалните по своя характер „спирки” – погледни места с пейки, люлки и дървени шезлонги дават възможност за пълноценна почивка и забавление.

Новата туристическа атракция на Разлог цели развитието на екологичния туризъм и е резултат от изпълнението на съвместен проект между общините Разлог и Гевгелия.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK