От 10 до 22 часа ограничават движението в квартал „Изток“

Снимка: Infomreja.bg

Мярката влиза в сила от днес и ще продължи до 30-и юни

От 10 до 22 часа ще бъде ограничено движението в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил. Мярката влиза в сила от днес и ще продължи до 30-и юни заради откритото огнище на коронавирус.

На свое заседание днес членовете на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса обсъдиха мерки за опазване живота и здравето на населението, предвид разпространението на коронавирусна инфекция в кв. „Изток“, град Кюстендил. В заседанието се включиха областният управител Виктор Янев, неговият заместник д-р Матей Попниколов, директорът на ОД на МВР ст. комисар Елиан Стамболийски и директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков. 

Общо 11 са лицата от днес с положителни проби за коронавирус в област Кюстендил. Девет от тях са жители на кв. „Изток“, едната положителна проба е на мъж от община Дупница, а другата – на жена от община Сапарева баня. От събота до днес, случаите на заразени с Ковид-19 в кюстендилския квартал „Изток“ вече са 12.

Като мярка, по време на заседанието членовете на Щаба обсъдиха и решиха да бъде временно ограничено движението на територията на кв. „Изток“.

Директорът на РЗИ – Кюстендил, д-р Златко Величков ще издаде заповед, след съгласуване с Главния държавен здравен инспектор, за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки, с цел ограничаване на заразата от Ковид-19 в квартал „Изток“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK