Осъдиха председателя на ПК „Единство“ – Дъбница, Георги Малаков в „Съдебен спор“

Снимки: Личен архив

Съдия Иван Сотиров от „Съдебен спор“ осъди председателя на ПК „Единство“ в гърменското село Дъбница да изплати неплатените заплати на семейство Хамид Шукри и Даниела Петкова, работили като магазинери в магазина на „Единство“ в село Долно Дряново.

Според постановената присъда в телевизионното предаване председателят Никола Малакав трябва да изплати на магазинера си Хамид Шукри 1290 лева, а на съпругата му Даниела - 980 лева.  

В излъчения материал на главния редактор Жоро Игнатов при уточняване на причината за заведеното от двамата магазинери дело срещу своя работодател от Малаков бяха отправени обвинения към семейството магазинери за извършени кражби на пари и стоки от магазина за около 15 000 лева, при която драматична разправия се стигна и до бой.  

Малаков се нахвърли върху магазинера, изби му един зъб и му разби устата, за което потърпевшия съобщи, че е извадил медицинско и е сезирал Районната прокуратура в Гоце Делчев.

От своя страна Малаков съобщи, че също е сезирал правораздавателните органи за установените липси от близо 15 000 лева от магазина на кооперацията в Долно Дряново.  

Без ревизионен акт Малаков започнал да удържа от заплатата на Хамид по 200 лева всеки месец, които пари съдия Сотиров отсъди да бъдат върнати на магазинера в едно с неплатените му заплати.

Междувременно стана ясно, че семейството е работило в магазина по 10-12 часа всеки ден, включително и през почивните дни.  

От 4-5 години Даниела и Хамид Шукри живеят на семейни начала след като и двамата са се разделили с първите си половинки.

От предишните си бракове имат общо три деца. Тя е християнка, която веднага след като заживяла с Хамид, приела неговата мюсюлманска вяра.  Детето на Даниела е болно от аутизъм и то живее заедно с двете деца на Хамид и неговите родители в гърменското село Долно Дряново. Даниела и майката на съпругът й се грижили и за трите деца, които добре се разбират.

И двамата магазинери категорично отрекоха по време на съдебния процес да са крали пари и стоки от магазина. Хамид отрече и другото обвинение на Малаков, че се е занимавал с комар като обясни,  че е  силно вярващ и религията му не позволява както комара, така и други подобни прегрешения. Той обясни, че е завършил курс за имами и редовно четял молитви, а с Даниела ходели в джамията и се кланяли.

Въпреки това за Хамид Шукри в родното му село Долно Дряново коментират, че бил конфликтна личност.

За болното дете на Даниела семейството получавало 960 лева за лечение, процедури, логопед и др. Даниела получавала редовно и издръжката от първия си съпруг за детето си, а Хамид за двете деца получавал по 30 лева месечна помощ от община Гърмен, откъдето му изплащали и издръжка по 80 лева на дете, която бившата му жена, намираща се в Гърция, отказвала да плаща.

Чести са кражбите от ПК „Единство“ и търговските обекти, които има на територията на община Гърмен кооперацията с председател Георги Малаков, припомняха запознати от района.

Най-крупната е от 16.03.2015 г., която буквално шокира хората от Дъбница и за която ИНФОМРЕЖА също писа.  

Чрез разбиване на врати, а след това и на касата на предприятието в офиса в Дъбница бяха откраднали 51 000 лева и 515 евро. Тогава бе установено, че в сградата на потребителската кооперация, която буквално на пъпа на селото, е проникнато през заден прозорец с дървена дограма.

След незабавно проведените издирвателни мероприятия от полицейски служители с цел установяване на съпричастност към престъплението бе извършена проверка на две жилища в Гоце Делчев, в които пари не бяха намерени, а само около 190 гр. амфетамин в едното жилище, около 100 гр. канабис.

Като съпричастни към крупната кражба от касата на ПК „Възраждане“, но с мотив за притежание на наркотични вещества тогава бяха арестувани живеещите в претърсените от полицията къщи Кирил Кръстев –Дамбика, и Олег Чиков и млада жена, живееща на семейни начела с Чиков.  

Съдът остави тогава без уважение искането на Районна прокуратура - Гоце Делчев, за задържане под стража на известния гоцеделчевски рецидивист Дамбика и го освободи след 72-часовото му задържане в ареста в Разлог.

В Гоцеделчевско по случая, по който няма повече информация, се коментира, че вероятно и двете обвинения към Кръстев и Чиков са отпаднали пред съда заради липса на категорични доказателства, че те са взломили и обрали касата.

Междувременно в социалните мрежи се появиха и анонимни коментари от рода на: „Какво прави председателят, защо не си подава оставката, той е съучастник, през два месеца стават обири, в РПК няма охрана,  няма и камери, всичко е умишлено и нагласено, само се харчат пари на данъкоплатците за издирване на крадците“.

 

КОМЕНТАРИ

Rumen Тешоалията00:05 - 19.03.2018
И аз съм председател на РПК.И аз така действам.Бая женички, магазинерки начетох. Ама от как в Копринен ма ебаха, спрях да начитам магазинерките. Сега щом ма засърби гъзъ се сещам за Копривленската сладкарница.Там ми отнема девствеността.
Ntn22:36 - 18.03.2018
Ужaс ,куцо, кьорaво ,сaкaто,нечистоплътни утрепки и товa e новинa ?бедностa нaистинa е порок a тези селa долно нaнaгорнище ужaс.
анго22:23 - 18.03.2018
защо всеки които е бил магазинер в ребека магазина е бил начетен кои 8хиляди кои с 11 хил кои с 6 хил
Анонимен21:35 - 18.03.2018
А ти си неграмотен идиот-лав джой .Явно си застъпник на урода Малаков.Второ има си инстанции да докажат ''кражбата''всичко друго е плямпане от устите на такива невежи като тебе.

FACEBOOK