Осъдиха кюстендилец, стрелял във въздуха с газов пистолет

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият Р. С. изрази пред съда съжаление за действията си

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняем произвел изстрели с газов пистолет, като по своето съдържание хулиганството се отличава с изключителна дързост, съобщават от съда.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Защитата пледира за по-лека мярка – „подписка“, с аргумент, че изстрелите са провокирани от поведението на компания, която често нарушава обществения ред.

Обвиняемият Р. С. изрази пред съда съжаление за действията си.

В искането на прокуратурата се посочва още, че действията са извършени на 09.09.2023 г., на ул. „Власина“ в Кюстендил. Срещу обвиняемия Р. С. са повдигнати и обвинения за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на двама мъже.

От събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието. Съществува и реална опасност обвиняемият извърши друго престъпление, предвид съседството на двата имота - този, в който живее и имотът, където е извършено престъплението. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//