Осъдиха двама мъже за трафик на наркотици в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg, архив

И двамата признаха вина и сключиха споразумение с прокуратурата

Окръжен съд – Благоевград, под председателството на съдия Росица Бункова, одобри постигнато споразумение по наказателно дело от общ характер №446/20 г. между  обвиняемите В. Й. В. и Д. Т. Ш. и Окръжна прокуратура – Благоевград, по производство по чл.354а, ал.1 от НК за държане и разпространение на наркотични вещества.

Съгласно споразумението В. Й. В. се призна за виновен за това, че в периода от 23.01. 2020 г. до 04.02.2020 г. при условията на продължавано престъпление в гр. Гоце Делчев, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно чл. 32, ал. 1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е разпространил и е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - коноп /марихуана/ с общо тегло 1,68 гр. Обвиняемият В. Й. В. вече е бил осъждан.

С подписването на споразумението В. Й. В. се съгласява да изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 1 /една/ година и 10 /десет/ месеца при първоначален строг режим на изтърпяване.

Обвиняемият Д. Т. Ш. се признава за виновен в това, че в началото на м. февруари 2020 г. при условията на продължавано престъпление в гр. Гоце Делчев, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно чл. 32, ал. 1 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите , е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – общо 91 грама коноп /марихуана/ и 34. 94 грама амфетамини.

Деянието е извършено при условията на опасен рецидив, тъй като подсъдимият е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от 1 година.

Обвиняемият Д. Т. Ш. се съгласява да изтърпи наказание “лишаване от свобода” за срок от 4 /четири/ години при първоначален строг режим на изтърпяване.

Направените съдебни разноски следва да бъдат заплатени солидарно от обвиняемите. Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK