Осветлението в тунелите на Югозапада - сред приоритетите на институциите

Снимка: Фейсбук, Мацурев

Основната мисия на всички да бъде запазван живота и здравето на населението

Вчера се проведе заседание на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата за Област Благоевград, на което бе докладвано становището на експертите.

Всички те смятат, че е необходимо проблемите на безопасността по пътищата да намерят място в ежедневието на семействата, учебните заведения, институциите, в отношенията между хората на пътя.

Основната мисия на всички да бъде запазван живота и здравето на населението.

Особено внимание бе обърнато, от членовете на комисията, за предприетите действия относно обезопасяване на районите около училища, детски градини и центровете за подкрепа за личностно развитие, участъците на републиканската пътна мрежа, като осветление, освежаване и подновяване на вертикална и хоризонтална маркировка, както и за поставянето на изкуствени неравности.

По време на заседанието бяха обсъдени и проблеми свързани с недопускане свободно придвижване на домашни животни по пътните артерии на републиканската и общинската пътна мрежа, съобщава зам. областният управител на Благоевградско - Ал. Мацурев.

Акцентирано бе върху поддръжката на осветлението на тунелите на територията на областта, светлинните отразители, качеството на хоризонталната и вертикална маркировка и почистването от растителност по натоварени участъци от републиканската и общинската пътна мрежа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK