Осветиха параклис, изграден с дарения от служители на МВР и граждани

Снимки: МВР

Да ни води свободата и духовното в нашия път, да вярваме в закрилата на свети пророк Илия в делата ни, но и да бъдем професионалисти, готови да се справят с всяка критична ситуация, това каза днес директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов в Кърджали при откриването на новопостроения параклис с името на светеца.

Нека този храм бъде място на вярата и за пожарникарите от Регионалната дирекция, и за жителите на областния град, добави той.

Пред журналисти по-късно главен комисар Николов обяви, че службите в страната са в пълна готовност да посрещнат пожароопасния сезон. Проверени са детайлно всички планове за овладяването на горски пожари, направени последни съгласувания с други държавни институции за съвместни действия, в готовност да се включат при кризисни ситуации са новоремонтираните хеликоптери.

Преодолян е и кадровият дефицит, след последния конкурс за назначаване на 79 служители на практика е постигнато пълно кадрово обезпечаване на пожарните служби в страната.

Като цел главен комисар Николов посочи създаването на доброволни формирования в общини, където такива липсват.

Параклисът „Свети пророк Илия” в Кърджали беше осветен с молитва от отец Николай Величков в присъствието на областния управител Никола Чанев, ръководители на държавни институции и здравни заведения, граждани.

Храмът е изграден изцяло с около 30000 лв., събрани от дарения на служители на МВР и граждани, проектът е дело на архитект Станислав Луков.

Областният  управител Никола Чанев дари икона за параклиса и пожела на пожарникарите по-малко кризисни ситуации, вяра и професионализъм в моментите, в които гражданите имат нужда от помощ.

С курбан за здраве завърши освещаването на храма, който се издига над града, на учебен полигон на РДПБЗН-Кърджали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d
loading...