Освещават нов храм в Згурово

Снимка: Infomreja.bg

Изгражданият вече 11 години храм "Св.Димитър" в кюстендилското с.Згурово най-накрая ще бъде осветен днес, след  месеци чакане. Това каза за ИНФОМРЕЖА кметът Цветанка Митрева.

Кметицата праща на няколко пъти писма до архиерейското наместничество в Кюстендил, до Софийска митрополия и Св.Синод да определят архиерей, който да направи каноничния освет, за да може миряните да влязат вътре и да палят свещ.

Мелнишкият епископ Герасим, гл. секретар на Св.синод и свещеници от духовната околия ще отслужат каноничната литургия днес. "Предвидили сме два курбана - единия за освещаването, другия - за патронния празник на Св. Димитър. Приготвили сме всичко, 4 овце за курбана, необходимата организация е на лице.", похвали се кметът Митрева.

В Згурово започват храма от нулата през 2006-а година на засторена площ от 50-55 квадрата.

От Дирекциата по вероизповеданията дали 8 хил. лева, от Софийска митрополия - 6 хиляди лева. Не били малко и дарителите. Изграден е и иконостас. Нова е и 50-килограмовата камбана на стойност 2 хил. лева.  Общо новият кокетен храм възлиза на около 36 хиляди лева, каза кметицата Митрева. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Емилия Миланова10:31 - 21.10.2017
Поздравления за кметицата и за всички,които са участвали в изграждането на храма! Да е честит и със здраве да го ползват,да влизат в него да благодарят само за хубави поводи!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK