Осуетиха наркосделка: 8 кг дрога и над 500 хил. лв. иззеха при спецакция в столицата

Снимки: МВР

Разкрита е и оборудвана наркооранжерия

Предварителна работа на служители на сектор “Наркотици“ към СДВР доведе до задържане на големи количества дрога след наркосделка. Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества в квартал “Витоша“ е проведена на 22 февруари, съобщават от пресцентъра на МВР.

В хода ѝ, след покупко-продажба на наркотични вещества, в района на столичния булевард „Симеоновско шосе“, криминалистите задържали двама мъже. Последвали полицейски действия в жилище, ползвано от продавача, е разкрита наркооранжерия. Открити са 63 саксии с растения, оборудване за отглеждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество.

Процесуално-следствени действия са проведени и в подземен гараж, ползван от 40-годишния мъж, откъдето са иззети множество пликове, съдържащи тревиста маса и различни по цвят и вид прахообразни вещества, както и сумата от 560 000 лева. Резултатите от експертната справка показват, че иззетите количества са 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA  и почти килограм /925.61 грама/ кокаин.

Първоначално двамата мъже са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 А от НК. Единият от тях, 24-годишният клиент, е освободен след изтичане на мярката. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура 40-годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK