Оставиха в ареста обвиняем за грабежа на над 5 млн. лв. от инкасо автомобил

Снимка: Infomreja.bg

Това определи тричленен състав на Апелативен съд - София

Колин Колев, обвинен за грабежа на над 5 млн. лв. от инкасо автомобил през ноември 2022 г. в София, остава с най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". Това реши тричленен състав на Апелативния съд, пише Нова тв.

Според магистратите има обосновано предположение, че Колев е участвал в грабежа, въпреки разминаванията в свидетелските показания.

Oсвен това повдигнатото му обвинение е за тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание до 20 години затвор, а това създава опасност обвиняемият да се укрие. Съдът прие, че съществува риск той да извърши друго престъпление, ако бъде освободен. 

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че маскирани и въоръжени с автомати мъже причакаха и обраха инкасо автомобил на паркинга на столичен търговски център. Часове след удара, в квартал „Кръстова вада”, бяха намерени два опожарени автомобила. Разследването продължи една година.

От петимата участници в престъпната група двама са неизвестни, един е в затвора, защото изтърпява присъда по друго дело, Колев е в ареста, а трети все още се издирва.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK