Оставиха в ареста Гюлтекин Карабайрамов, обвинен за убийството във Вълкосел

Гюлтекин Карабайрамов в съдебна зала, снимка: Infomreja.bg

33-годишният Гюлтекин Карабайрамов от сатовчанското село Вълкосел, заподозрян за убийството на съселянина си Муйдин Дураков, остава в ареста.

Това решиха окръжните магистрати в Благоевград. Гюлтекин бе доведен в съдебна зала с белезници и при засилена охрана. 

Съдия Маргарита Коцева наложи най-тежката мярка "Задържане под стража" въпреки чистото му съдебно минало, тъй като прецени, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мярката за неотклонение бе гледана този следобед в присъствието на десетки роднини на Гюлтекин, които бяха категорични, че той не е извършител на кървавото престъпление. 

"Гюле, главата горе и само истината". Така най-близките му го подкрепиха след като съдът се произнесе. И обвиняемият, и роднините му бяха видимо разстроени.

33-годишният мъж от Вълкосел е привлечен като обвиняем за убийството на 57-годишния Муйдин Дураков. Досъдебното производство срещу него е по чл. 116, ал. 1 от Наказателния кодекс - за умишлено убийство, извършено с особена жестокост. За това престъпление законодателят предвижда до 20 години лишаване от свобода.

Под наблюдението на Окръжна прокуратура – Благоевград, се води досъдебно производство за умишлено убийство, извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от Наказателния кодекс.

Както ИНФОМРЕЖА писа, към 04:40 ч. в събота, 20. октомври, близо до фурна за хляб във Вълкосел бе намерен мъртъв 57-годишният Муйдин Дураков. По предварителни данни смъртта му е настъпила вследствие на нанесени удари по главата с твърди предмети - дъска и камък. 

По неофициална информация двамата се скарали след пиянски скандал в местна кръчма и отправена от Муйдин обида относно мъжкото достойнство на Гюлтекин. Именно това отключило агресията на младия мъж.

Гюлтекин Карабайрамов не е семеен. Преди по-малко от месец се върнал от гурбет в Англия. Живее в една къща с баба си. Баща му починал преди няколко години, а майка му работи в чужбина. Има брат, който живее със семейството си във Вълкосел.

"Сега съм минала граница и идвам", каза пред журналисти майката, с искането да не бъдат правени снимки на сина ѝ. "Ако е виновен, той ще застане пред вас и ще си каже", допълниха роднини. Адвокатката на Карабайрамов бе също пестелива в изказванията си като заяви, че делото е в твърде ранен етап и все още не може да се каже нищо. 

В селото всички са потресени от жестокото убийство. Местните познават Гюлтекин като скромен, тих и необщителен млад мъж.

Следващата мярка е определена в края на месеца в Софийския апелативен съд.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Каймет21:49 - 23.10.2018
Ти добре ли си бе да е карека оти ниму едете кура вече ама само лаите
Карека21:47 - 23.10.2018
Samo kareka e nema koi drug
Съм си20:20 - 22.10.2018
Не вярвам той да е убиецът има нещо гнило тук,а вие журналисти защо лъжете по този долен начин,насаждате омраза само,ние всички го познаваме във вълкосел не е той има нещо гнило там,нека Господ да е с всички и истината излезе на яве,но не лъжете ...
Личен20:19 - 22.10.2018
Защо пак пишете лъжи,защо пак насаждане на омраза, не вярвам да е той цялото село не вярва,тук има нещо гнило по този работа,невинен е но той ще понесе вината,а Вие журналисти не пишете измишльотини а казвай те истината хората да ви имат доверие...

FACEBOOK