Оставиха в ареста 29-годишен наркопласьор, хванат с дрога в Силистренско

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът бе задържан на 13 октомври 2023 година при реализация на ОД на МВР – Силистра

29-годишният Н.Д. от село Коларци, привлечен към наказателна отговорност за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, остава в ареста след уважено искане на Окръжна прокуратура-Силистра.

Съдът определи най-тежката мярка за неотклонение спрямо него, след като прецени доводите на наблюдаващия случая прокурор като основателни. Според него е налице опасност за укриване, предвид тежестта на обвинението, както и опасност обвиняемият да извърши и други престъпления, ако остане на свобода или да се укрие и направи опит да избегне наказателното преследване, съобщават от държавното обвинение.

Мъжът бе задържан на 13 октомври 2023 година при реализация на ОД на МВР – Силистра. В хода на акцията в село Средище бе извършена проверка на лек автомобил, управляван от Н.Д. При извършеното претърсване в колата е намерен найлонов плик, съдържащ 1 181 грама суха тревиста маса. Последвалите действия по претърсване и изземване в дома на мъжа в село Коларци са установили допълнително количество от същата субстанция. Общото иззето количество марихуана е 1303 грама.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Силистра. Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Апелативния съд във Варна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK