Осмокласничка от Гоце Делчев зае второ място в конкурса „Възкресение Христово“

Снимки: личен архив

Ивана Ейкова е ученичка в НПГ „Димитър Талев“

Второ място в националния конкурс „Възкресение Христово“, организиран от Светия синод на Българската православна църква, зае Ивана Ейкова от НПГ „Димитър Талев“ в Гоце Делчев. Грамотата и връчи лично Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим. Тя получи и материали, с които да създаде бъдещите си творби.

Ивана се занимава упорито с рисуване от пет години. Работи под ръководството на художника Димитър Сърбов, който е бил неин преподавател по изобразително изкуство в Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в града. Учи се и от  Николай Маринов – също известен местен художник.

В момента Ивана Ейкова е в осми клас и изучава специалността „Оперативно счетоводство“. Тя успешно съчетава точните науки с живописта – предпочитания от нея жанр, и участва в конкурси, организирани в Гоце Делчев и Троян.

„ Ивана с готовност се включи в изложбата, която организирахме в училището по повод 11-и ноември – Деня на народните будители. Творбата „Цигуларка“, с която тя участваше, събра много овации“, разказва настоящата и преподавателка по изобразително изкуство Соня Воденова.

В конкурса на Светия синод младата художничка участваше с рисунка, представяща Христовото възкресение. Фигурата на Спасителя заема централно място и е огряна от светлина. Картината е с размери 35 х 50 см. и е нарисувана с акрилни бои.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK