Осигурителен посредник и кмет са изправени на подсъдимата скамейка за документни престъпления

Снимка: Infomreja.bg

Предстои делото да продължи в съда

Районна прокуратура – Гоце Делчев, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Ф.В. за извършено от нея престъпление по чл. 309, ал.1 от НК и срещу Т.Х. за престъпление по чл. 311, ал. 1 от НК.

Обвиняемата В. била осигурителен посредник на акционерно дружество, назначена с договор. Имала задължение да сключва от името и за сметка на фирмата договори за допълнително задължително пенсионно осигуряване в управляваните от дружеството пенсионни фондове, с лица, желаещи да сключат такива.

На 25.09.2017 г. в това свое качество Ф.В. изготвила заявление за промяна на участие и прехвърляне на натрупани суми по индивидуална партида в друг съответен фонд. В графите за заявител, ЕГН, лична карта и адрес обвиняемата записала личните данни на Е. Б. и собственоръчно положила подписа на осигуреното лице. Сложила му служебен номер и го подписала.

С този документ Ф.В. отишла при кмета на с. Д. – Т.Х. за удостоверяване на подписите в него, което било направено и същият бил регистриран в книгата за нотариални заверки.

След като заявлението било входирано в офиса на дружеството, В. съставила договор за допълнително задължително пенсионно осигуряване, като попълнила всички реквизити и положила подпис в графа „осигурено лице“.

С действията си обвиняемата Ф.В. целяла да докаже, че съществуващото правоотношение между Е.Б. и пенсионния фонд, в който се водело въпросното осигурено лице, се прекратява. Като резултат натрупаните суми по индивидуалната партида следвало да бъдат прехвърлени в универсален пенсионен фонд, чийто осигурителен посредник била обвиняемата.

Ф.В. подбудила Т.Х. да извърши престъпление в кръга на службата си, като да удостовери невярното обстоятелство, че подписът в частта „осигурено лице“ е положен от Е.Б., с цел да бъде използван този документ като доказателство.

В хода на образуваното досъдебно производство са били назначени графически експертизи, от които е видно, че документите са били попълнени, подписани и заверени от обвиняемите.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

11120:47 - 26.08.2019
Кмета на с. Брезница Иса Мустафа Сакали също трябва да се провери от всички институции .Като бивш началник на пощата в селото -кражба на пари от пенциите на възрастни хора от селото.Кражба и фалшификации на подписи с цел лична облага и роднинско обкръжение в качеството си на кмет .КРАДЕ СЕ АМА КАК ЗАКОННО...НИВИ ИМОТИ ЗА ДА НЯМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ПРЕХВЪРЛЯНЕ ВЪРХУ БРАТ СИ БРАТОВЧЕД СИ ШУРЕЯ СИ А И ИСКА ПАК ДА СТАВА КМЕТ ЗАВАЛИЯТА...ДАНО КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТА.
12310:43 - 22.08.2019
taq stara kranta zashto e oshte kmet na tova selo tq osven da krade da laje i s izmami da se zanimava drugo nishto neznae da pravi.VAN OT BSP
Ау20:20 - 21.08.2019
Кметицата е Тюркиян Ходжова,но коя ли е осигурителният посредник?Дали пък не е Фатме Вълкова-кибриното Фатме?Много и се събра на Тюркиян напоследък.Много тежка битка я очаква наесен.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK