Осигурени са 1 100 000 лева за Програмата за развитие на спорта за всички

Снимка: Infomreja.bg

Преки бенефициенти по програмата са спортни организации, развиващи спорта за всички

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев утвърди Програмата за развитие на спорта за всички за 2024 г. Планираният бюджет за изпълнението й е увеличен до 1 100 000 лв. като за настоящата година бе 990 000 лв., съобщават от спортното министерство.

Програмата е с основна цел създаване на условия за положителна промяна на съществуващата ниска и недостатъчна физическа активност на населението и нездравословния начин на живот, чрез насърчаване на гражданите към включване в спортни дейности и практикуване на спорт. 

Преки бенефициенти по програмата са спортни организации, развиващи спорта за всички, лицензирани многоспортови федерации, създадени по обединяващ принцип за практикуване на спорт и национални спортни организации. Непреки бенефициенти са представители на различни групи от населението, практикуващи спорт по обединяващ принцип, хора в и над трудоспособна възраст, военнослужещи и служители от въоръжените сили, служители от системата на Министерството на вътрешните работи, служители от Националната служба за охрана или по друг обединяващ принцип в областта на спорта за всички и спортно-туристическа дейност. 

По програмата се подпомагат дейности, включващи организиране и провеждане на спортни и спортно-туристически прояви и състезания от Държавен спортен календар, спортна подготовка и участие в спортни прояви от Международен спортен календар. 

Програмата и дейностите в одобрените проекти се реализират ежегодно в рамките на календарната година. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK