Още три жалби в Административния съд в Благоевград, искат касиране на изборите за ОбС

Снимка: От ляво надясно - Магдалена Прътева, Злата Ризова

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 9 ноември

В Административен съд – Благоевград са постъпили още три жалби, съобщават от съда.

По жалба на Злата Ризова, кандидат за общински съветник от „МК ВМРО-БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“ против решението на ОИК – Благоевград е образувано административно дело.

Навеждат се доводи за неправилно определяне на общинската квота, неправилно определяне на броя на мандатите и неправилно са разпределени мандатите между партиите, коалициите и местните коалиции. Твърди се, че в протоколите на секционните комисии са отразени неверни данни.

По жалба на Магдалена Прътева, кандидат за общински съветник от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ е образувано административно дело. Жалбоподателят оспорва като неверни протоколите на всички СИК. Навежда доводи за неправилна преценка на действителността на бюлетините и нереално висок процент на недействителните гласове. Иска се съдът да отмени изцяло решението на ОИК и да обяви за недействителен произведения на 29.10.2023 г. избор за общински съветници.

В Административен съд – Благоевград е депозирана жалба и от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“. С жалбата се иска да бъде извършена проверка на изборния резултат чрез отваряне на запечатаните изборни книжа и извършване на повторно преброяване.

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 9 ноември в 13.30 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK