Още преди месец свършиха местата в къщите за гости в Кюстендилско

снимка: infomreja.bg, архив

Още преди месец почти всички къщи за гости в Кюстендилско са капарирани за предстоящите коледни и новогодишни празници, установи репортерска проверка. Най-голям е интересът към къщи с капацитет 15-20 места с камина и механа.

Цената за легло на вечер пък е между 20-25 лв., като условието е обектът да се наеме за минимум 3 нощувки. „При мен местата се заеха в началото на ноември. Предимно семейства от столицата си наемат къщата, където имат всички удобства. Повечето предпочитат да има камина, тъй като тя създава допълнителен уют по време на празниците”, коментира притежател на къща за гости в село Раждавица.

В местните туроператорски агенции пък предлагат оферти предимно за чужбина. 2 нощувки с празнична вечеря и неограничено количество алкохол и безалкохолно в Охрид излиза 200 лв. В Гърция пък за същия брой нощувки и храна сумата е 240 лв. 

Най-предпочитаната дестинация е Истанбул, където за 3 нощувки с празнична вечеря хората ще трябва да се бръкнат с 495 лв.

За да разнообразят празника си, съседите ни от Сърбия и Македония посещават Осоговската планина и Банско”, твърдят още от местните агенции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK