Още мъдрят как да минава магистрала "Струма" през Кресненското дефиле

Снимка: Infomreja.bg, архив

До края на годината или началото на 2017 г. ще е готово цялостното проучване за всички четири варианта за преминаване на дефилето и Оценката за въздействие на околната среда.

Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред журналисти в Плевен. 

Още в първите месеци на новата година, съгласно екологичните изисквания, ще започнат обществени обсъждания, след което ще се направи оценка и през пролетта ще се подаде искане за одобряване на ОВОС-а в Министерството на околната среда и водите.

„След като изберем най-добрата алтернатива от всички тези 4 варианта, а вече имаме такава, която да отговаря на всички изисквания – разделеното преминаване, ще направим и проектиране. След което най-късно през лятото на 2017 г. ще изпратим апликационната форма за одобрение в Европейската комисия“, обясни министър Павлова.

Тя добави, че това е доста амбициозна задача. Категорична бе, че регламентът дава възможност преди да се одобри апликационната форма да се ползват средства по програмата и да се обяви обществена поръчка за избор на изпълнител.

Целта е да се работи ускорено предвид ограниченото време, за да приключи изграждането през 2022 година, каза още Павлова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK