Още жалби пред съда заради резултатите от изборите в Петрич

Снимка: Infomreja.bg

Съдът разгледа и дело за изборите в Сандански

Административен съд – Благоевград остави без уважение искането за спиране изпълнението на решението за избор на ОбС Сандански.

Съдът остави без уважение особеното искане в жалбата на Христо Глушков – представляващ местна коалиция „Бъдеще за родината“ („Български възход“) и Ивайло Янев – представляващ ПП „Евророма“.

Жалбоподателят оспорва пред съда решението в частта му, в която е определена общинската избирателна квота и са разпределени мандатите за общински съветници между партиите, коалициите и местните коалици и иска спиране изпълнението на оспореното решение.

В мотивите на съда е посочено, че решението на ОИК за определяне на изборните резултати е израз на упражненото конституционно право на гражданите за участие в общинското самоуправление чрез вота за конституиране на органите на местна власт, поради което и е допуснатото от закона незабавно негово изпълнение. При липсата на обосновано твърдение за настъпването на вреди лично за жалбоподателя, искането за спиране на изпълнението на решение е отхвърлено.

Дали при обявяване на избраните общински съветници ОИК – Сандански е спазила закона е въпрос по същество на повдигнатия спор пред съда. По образуваното дело е насрочено открито съдебно заседание на 13.11. от 13:30 часа.

И още новини от съда.

Постъпили са още две жалби против решението за избор на общински съветници в община Петрич.

Делото е образувано по жалба на Илия Пашов, кандидат за общински съветник от ПП „Обединени земеделци“. С жалбата се оспорва истинността на протоколите на четири секционни избирателни комисии на територията на община Петрич, както и на протокола на ОИК – Петрич, данните от които са отразени в оспореното решение.

По жалба на Илияна Попова, кандидат за общински съветник от ПП „Българска социалдемокрация - Евролевица“ се оспорва истинността на протоколите на осем секционни избирателни комисии на територията на община Петрич и протокола на ОИК – Петрич и иска повторно преброяване на бюлетините в посочените в жалбата секции.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK