Още един обвиняем за кокаина в "Студентски град"

Снимка: МВР, архив

Понастоящем М. Н. е задържан за срок до 24 часа

Под ръководството на Софийска градска прокуратура продължава работата по образуваното досъдебно производство за държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение в ж.к. „Студентски град“. Първоначално в качеството на обвиняем по делото е бил привлечен Н.П., който към настоящия момент е с постоянна мярка за неотклонение „задържане по стража“.

След извършени множество действия по разследването – претърсвания и изземвания, назначени осем ДНК - експертизи, три дактилоскопни експертизи, трасологични и графическа експертиза се е установила съпричастността на лицето М.Н. към деянието. Същият е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 2 от НК – държане на наркотични вещества в големи размери с цел разпространение - 327 килограма кокаин, открити в апартамент на ул. „Проф. Атанас Иширков“ в ж.к. „Студентски град“, извършено в съучастие с Н. П.

Понастоящем М. Н. е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстои наблюдаващият делото прокурор в СГП да внесе в съда искане за налагане на най – тежката мярка за неотклонение по отношение и на него - задържане под стража.

Разследването продължава под ръководството на Софийска градска прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK