Опитаха да застрелят Ахмед Доган в НДК

снимка: Дневник

Срещу лидера на ДПС Ахмед Доган беше направен опит за атентат в залата на НДК, където се провежда Осмата конференция на ДПС, съобщава БГНЕС.

Неизвестен мъж излязъл на подиума, докато Доган четял доклада си на конференцията. Мъжът държал пистолет в ръцете си и е стрелял по Доган. Пистолетът най-вероятно е засякъл, защото не се е чул изстрел.

Мигновено делегати от ДПС и охрана скочили и повалили мъжа на земята и започнали да то бият.

Доган бил паднал на земята, след което е изведен от залата веднага. След 2 минути зам.-председателят на ДПС Лютви Местан съобщи, че Доган не е ранен. Последваха викове в залата: "ДПС".

Обявена е 30-минутна почивка. Пистолетът се намира до подиума и Рамадан Аталай го пази до идването на полиция.

На днешната конференция на ДПС се очаква Ахмед Доган да се оттегли от поста си нa председател на Движението за права и свободи (ДПС) и да обяви за свой наследник сегашния зам.-председател Лютви Местан.

 

КОМЕНТАРИ

Анко23:21 - 19.01.2013
Гледах театрото на видео по една от телевизиите и се просълзих от смях! Трябваше Доган да свие листата от доклада на руло и да налага с тях атентатора, а той да се брани с две ръце! Тогава циркът щеше да е по-голям. Явно вместо затягане на редиците, "атентата" ще доведе до подигравки с ДПС! Другият път да измислите нещо по-убедително, сценаристите ви издишат!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK