Оперират днес пострадалия при трудова злополука в Разлог служител на „Овергаз”

снимка: novini.bg, архив

Пострадалият снощи от гръмнал манометър 55-годишен работник при трудова злополука в обект на „Овергаз” в Разлог е настанен за лечение в очно отделение на МБАЛ-Благоевград.

Инцидентът с Борислав Попов станал в късния следобед вчера на обекта в Разлог на най-голямата компания за доставка на природен газ у  нас - „Овергаз”. При зареждане с бутилки на инсталацията с компресиран природен газ /метан/ по невнимание 55-годишния служител развил клапана за ниско налягане вместо този за високо.

Така втечненият под голямо налягане газ нахлул в инсталацията, вследствие на което гръмнал манометърът. Части от него попаднали в лявото око на работника. Той бе транспортиран по спешност в благоевградската болница, а късно снощи е приет в очно отделение. Мъжът е с разкъсано око. Съществува реална опасност за зрението на пострадалия, на когото предстои операция.

На природен газ в Разлог се отопляват детски градини, училища, учреждения. Компресираният природен газ, по-популярен като „метан” се транспортира с автоплатформи до Разлог, Банско и Гоце Делчев в бутилки, които се пълнят на компресорната станция край симитлийското село Полето. Тя се намира до транзитния газопровод за Гърция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//