Оперативен щаб заработи в Благоевград, кметът дарява заплатата си

Снимка: Община Благоевград

Оперативният щаб работи от 08,00 до 20,00 часа

Със заповед на кмета на Благоевград, инж. Румен Томов, във връзка с усложняващата се епидемична обстановка в страната и завишаване на мерките за ограничаване разпространението на коронавирус, от днес действа временен Оперативен щаб на територията на общината.

Щабът се помещава в сградата на общинска администрация - Информационен център при зала“22 септември“.

Оперативният щаб работи от 08,00 до 20,00 часа с разкрита телефонна линия за обаждания 073/88 -44- 61, включително/събота и неделя/.

С въведените мерки, от 18 март 2020 г. се разширява дейността на Домашния социален патронаж, с възможност за доставяне на храна и медикаменти на самотноживеещи възрастни хора.

На телефония номер на Оперативния щаб, гражданите съобщават и своя адрес. Заявката ще се заплаща в момента на доставка от заявителя. В тази дейност се включват служители на община Благоевград и БЧК, които са обучени.

"Всички заедно трябва да бъдем отговорни и добре организирани за да спрем разпространението на коронавирус", апелира кметът Румен Томов.

Градоначалникът реши да дари заплатата си за март в разкритата преди два дни дарителска сметка за набиране на средства за противоепидемични мерки във връзка с усложняващата се епидемична обстановка. 

"Днес живеем в извънредно положение, което налага и извънредни мерки. Това е начинът и историята го е доказала, че в тежки моменти хората, които имат възможност и желание, даряват средства в помощ на болници, социални домове, училища… Изправени сме всички пред голямо изпитание и е редно ясно да го осъзнаем. Моята лична позиция е, че трябва да запазим финансовата стабилност в държавата. За здравето ни е важно да ограничим разпространението на коронавирус на територията на община Благоевград", коментира Томов.

Той призова благоевградчани "Да бъдем отговорни, обединени и благородни в името на България!".

Дарителската сметка:

BG87 SOMB 91308413725344
Код за плащане 44 51 00
Получател: Община Благоевград
Основание: Дарителска кампания във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и обявеното с Решение от 13.03.2020г на Народното събрание на Република България извънредно положение, и препоръки на Националния оперативен щаб, създаден със заповед №Р-37/26.02.2020г на министър-председателя на Република България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK