Опашките за Гърция започват още от АМ "Струма" между Благоевград и Симитли

Снимка: Infomreja.bg, посока София

До 1 август се очаква да бъде укрепено свлачището при новоизградения тунел „Железница“

До 1 август се очаква да бъде укрепено свлачището при новоизградения тунел „Железница“ на АМ „Струма“ край Благоевград.

С пускането на лентата след приключване на разчистването и укрепването се очаква да бъде значително облекчен трафика за Кулата и към София. Поне такива бяха надеждите на бившия служебен министър Иван Шишков, който преди края на кабинета „Донев“ направи многократно инспекции на точно този участък от магистралата.

Година по-рано Шишков преряза лентата на 2-километрова отсечка от магистралата, свързваща се с Е-79 между Благоевград и Симитли.

В момента пътуващите към Кулата се движат по двете ленти на главния път, а насрещното движение е по двете ленти на магистралата. Трасето е разделено от бетонови ограждения, които в началото и края на трасето в двете посоки го стесняват и двете ленти се вливат в една.

Това през последните две седмици от юни месец с настъпването на летния ваканционен сезон създава огромни тапи в петък вечер, събота сутрин и неделя вечер. В трасето от Кулата към София две колони коли чакат между 30-40 мин. да „излязат“ от двукилометровата отсечка, да се присъединят към Е-79, а след това отново да се „качат“ на АМ „Струма“ за София.

Бетоновите ограждения пък са предпоставка за ПТП-та заради несъобразена скорост на водачите, непознаване на пътя, но и липсата на достатъчно сигнализация за организацията на движението.

Много от водачите, които пътуват за Благоевград, избират алтернативния маршрут през така нар. стар път за Благоевград през селата Железница и Долно Церово.

Така, пътят ви от София до гръцкото море среща два вида забавяния – веднъж на прословутата отсечка, а след това на самото ГКПП.

А темата за магистрала през Дефилето все още е в развитие и неочакван край.

 

Снимка: Infomreja.bg, посока Кулата

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK