Омбудсманът Мая Манолова в подкрепа на граждани срещу безобразното свръхпрезастрояване и бетонирането на зелени площи в София

Снимки: личен архив

Омбудсманът на РБългария Мая Манолова застана категорично в подкрепа на гражданите и техния протест срещу безобразното свръхпрезастрояване и бетонирането на и без това малкото останали зелени площи в София.

Днес Манолова беше при хората от столичния кв. "Витоша", които не приемат решението да се построи 17-етажна сграда, предвидена за 9-етажна. С днешния протест гражданите изразиха и страховете си за още по-засилен трафик, силно замърсен въздух и липса на зелени площи, където децата им да играят.

„Това е пълно безобразие и вече наистина е време да се каже стоп. С моите експерти установихме някои несъответствия във връзка с устройствената процедура по издаването на съответните разрешителни за въпросната сграда, срещу която жителите на квартала протестират.

Столична община и главният архитект на столицата г-н Здравков имат поети ангажименти, които би следвало да бъдат изпълнени от депутатите и те от своя страна да направят промени в закона“, категорична бе Мая Манолова.

Изпратени са препоръки до регионалния министър г-н Нанков, до Столична община и до главния архитект. „Като омбудсман, ще настоявам исканията на хората да бъдат изпълнени и да бъдат направени промени, които да защитят правата им и да им осигурят нормален живот.“, допълни още Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK