ОИК-Белица днес решава казуса с Муса Палев, има вероятност на балотажа да отиде само ДПС

Муса Палев, снимка: Infomreja.bg, архив

Общинската избирателна комисия в Белица се събира днес на заседание, на което ще се произнесе по казуса с Муса Палев, който вчера внесе декларация, че се отказва от битката за кметския пост.

Решението е заплетено заради това, че Палев е внесъл заявлението във вторник в 16.50 часа, близо два часа по-късно от времето, в което ОИК се е произнесла окончателно, че на балотажа отиват незамисимият кандидат и Радослав Ревански от ДПС.

„По закон, ако някой се откаже от балотажа, трябва да го направи в 24-часов срок след обявяване на официалните изборни резултати. Тогава може третият, в случая Иван Богданов от ГЕРБ, който получи 21,49% подкрепа, да се яви на втория тур. Видно е обаче, че Муса Палев е внесъл декларацията със закъснение от час и 40 минути. С толкова е просрочен законният срок. В такъв случай на балотаж отива само Радослав Ревански”, обясни председателят на ОИК – Белица Елиана Спасова.

Все пак всичко зависи от 11-те члена на комисията, които предстои да вземат решение по казуса.   

„Не съм го направил под натиск. ГЕРБ също бяха изненадани. Решението да се откажа е на целия ми екип. Нека премерят сили двете големи партии – ДПС и ГЕРБ”, заяви бившият областен управител на Благоевград и настоящ депутат Муса Палев.

Той влезе в Народното събрание миналата година с преференция, с което измести Ахмед Башев. Заради това бе изключен от ръководството и от парламентарната група на ДПС. Но не напусна парламента и попадна в пълна политическа изолация.

 

КОМЕНТАРИ

belica11:03 - 28.10.2015
Ако по този начин дадете победата на дпс това ще бъде поредното престъпление... по малко от 50% от хората са гласували за този, така че не го искаме за кмет по този начин!!
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK