Огромно парче мазилка се откърти от тавана на училището в Рибново и едва не уби деца

Манчо Джуркин, на снимката долу: Феим Иса, снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Огромно парче мазилка от около 4 квадратни метра се откърти от тавана на новооткритата през 2010 г. столова на училището в гърменското село Рибново и едва не уби ученици, съобщиха за ИНФОМРЕЖА от учебното заведение. Със заповед на новия директор Манчо Джуркин още същия ден столовата е затворена. Оставен да работи е само кухненският блок. Там се приготвя храната за 250-те ученици, които в момента са принудени да се хранят в класните стаи, докато фирмата изпълнител извърши ремонта на целия таван.

Учители и родители настояват за спешна проверка на целия обект и на новопостроената детска градина, защото се страхуват въпреки ремонтите да не пострадат деца и учители, тъй като  строителството на столовата и детската градина според тях е било извършено с некачествени материали, за да се спестят пари за местните избори.

Столовата към училището в село Рибново, в която освен ученици се хранят и децата от детската градина, е построена с пари от делегирания бюджет. 170 000 лева е усвоила за строителството й разложката фирма “Технострой 2000“ собственост на Георги Крънчев. Обекта бе възложен на подизпълнителя Георги Керемедчиев – лидер на ВМРО в община Гърмен, който на местните избори бе избран за съветник от коалиция „БСП-ВМРО“.   

Според документацията за столовата и за оборудването предишният директор на училището Феим Иса е броил сумата от 220 000 лева, като 70 000 лева е усвоила за оборудването на столовата близката до фирмата на Георги Крънчев от Разлог - Даниела Крънчева.

Гаранционният срок според договора, подписан между възложителя Феим Иса и изпълнителя „Технострой 2000“ - Георги Крънчев, е за периода от 2010 до 2015 година, но досега  са направени повече от седем ремонта на тавана, отново за сметка на делегирания бюджет, твърди учителският колектив. Според педагозите ремонтните дейности били прикривани от бившия директор Феим Иса, който спечели местния вот и стана кмет на Рибново.

За падналия таван в столовата на училището е уведомена своевременно фирмата изпълнител и в момента подизпълнителят  Георги Керемедчиев по настояване на директора Манчо Джуркин  сваля целия таван на столовата, за да бъде извършен качествен ремонт.
Предстои поставянето на мрежи и други обезопасителни материали, така че поне пет години, както е по договор, училището да не харчи пари за нови ремонти.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов също е уведомен за инцидента. „Ясен е фактът, че повечето от парите за строителството на новата столова са влезли в употреба за избирането на Георги Керемедчиев заобщински съветник и на Феим Иса за кмет на село Рибново. Надяваме се да бъде назначена проверка и това да се докаже“, коментират учители и родители от селото.
 

КОМЕНТАРИ

До до ???????????????16:25 - 14.01.2012
Няма какво да кажеш повече ли? С обидите и измислиците ли се изчерпа речникът ти или още не можеш да приемеш факта, че обвини и набеди погрешния човек?Нали знаеш, че е доказано, че първото, което откриваме в другите е точно това, което ни лисва на нас - е с коментарите си изказа доста за себе си.Проблемите, които се опитват да създадт в това училище нямат нищо общо с ръководството, но стархът,че някой е по-достоен, по-способен и човечен от теб, е наистина голям проблем за някои хора. Не бъдете подвластни на Башев и Иса,не обвинявайте невинни хора заради тях, защото това говори лоша за самите вас.И ако Чещлиева е била назначена от Иса, то това означава ли, че трябва да цял живот да му се мазниш, да неби той да ти е изкарал висшето - или за някои това не е важно, тъй като са на работа с полувисше от години, а други пък с една преквалификация са станали специалисти и не ценят тези неща.Ако за теб най-важното за един педагог е да е красив е достатъчно ясно колко си кадърен(а).И ако за теб един човек, който се изпълва със злоба само защото преди е получавал 50 или 100 лева отгоре, а днес няма тази възможност, е много достоен, то тогава става ясно колко си достоен и самия ти.
До до ????????19:13 - 13.01.2012
Ако ти си достатъчно достоен или достойна няма да имаш лице да пишеш за някой друг.Един достоен човек не би коментирал другите.И между другото много си далече от истината, ако в мен виждаш Чешлиева, не не е тя!Щом претендираш за много умен човек помисли, може да се сетиш!!!А тези, които се смятат за умни и красиви да отидат в Шоуто на Слави. За да си добър педагог не е важно да си красив, а да си гледаш работа. Нека не се говори за достойнство, след като ценностите са парите и властта.Покай се ти по-добре - тъй като е грях да делиш хората на красиви и грозни-Бог е дал на всички по нещо хубаво, но това, което не е дал е морал и достойнство-те се придобиват, а някой хора никога няма да достигнат до тях.Сами подсказваш колко е бил хубав Иса, след като е карал хората да му се молят - и защо да се молиш на човек-той да не е Бог.А да не забравяме, че съпругът на Чешлиева бе назначен, за да не бъде заето мястото от Таламанова.Ех този Иса умира си да му се молят и сега вече има тази възможност - много рибанци ще му се молят да им даде да метат по улиците>
До ??????????18:02 - 13.01.2012
Ех,Чешлиева,Чешлиева-а-а!Виждам,че горе-долу си се научила да печаташ на компютър,но само това не е нужно,за да заемаш подобна длъжност.За стола,на който седиш в момента,са нужни доста качества,които ти за голямо съжаление не притежаваш.При тебе са изчезнали отдавна качества,като:доблест,честност,достойнство,признателност,уважение и мн.др.Та ти не уважаваш родителите си,роднините си,не си в добри отношения с нито един от колегите си от Огняново,които са ти съселяни,а какво остава за колектива,който са ти поверили.Всички огняновски колеги бягат от тебе като от чумава.Ненавиждаш първата си братовчедка Вебие Мутишева,която за разлика от тебе е изключително достоен и кадърен педагог.Тя е изключително умна и красива жена и разликата между нея и тебе е от Земята до Плутон.Плюеш по Феим Иса,който те назначи като титуляр в това училище.Забрави ли как обикаляше по нивите,за да се молиш на същия този Иса,който сееше тютюн,за да ти промени договора за назначение на постоянен.Забрави ли как по-късно Иса назначи и съпруга ти в училището,а ти от благодарност пишеше срещу него жалби.Но ако ти забравяш тези неща,Всевишният не ги забравя и затова ти вървиш надолу,а Иса се издига.Ако все още ти е останала някаква съвест,в което доста се съмнявам,вземи се "покай" или остори "тюйбе" и се откажи от това,с което си се захванла.Това не е лъжица за твоята уста,защото е прекалено голяма.А и не забравяй,че от високо се пада най-лошо и много боли.
??????13:15 - 13.01.2012
Порнографията и злобата в Рибново , а и в училището настъпи много отдавана- когато Манол стана кмет, а може би е била и преди, но аз не помня. Парите наистина са били насочвани към определени учтели, но преди, когато директор беше Иса.Нека покажат фишовете си някои учители- получаваха между 800-1000 лева,за сметка на други, които са със стаж повече от 30 години, а получаваха много по-малко.Това, че някой са го подучили да не си гледа работата, нека не слага всички учители под един знаменател, защото учебно-възпитателен процес има, някой учители си вършат работата, независимо кой е директор, защото те са там, за да обучават, а не гледат в чуждото канче и кой колко пари получава.Не забравяйте, че сте педагози- най-важното е да обучавате и възпитавате, а не да проявявате злоба към колеги, защото сте изцяло подвластни на парите.Материалният свят е временен, не поставяйте на първо място парите!

FACEBOOK