Огнян Андонов и Мария Ефендийска с най-добър видеоклип за Сандански

снимки: Община Сандански

За втора поредна година община Сандански организира Конкурс за изработване на видеоклип, показващ красотите на града и общината. Конкурсът бе обявен на 4 април 2013 г. и се провежда във връзка с Празника на град Сандански. Предварителните изисквания бяха видеклипът да не надхвърля 5 минути, да отразява личната творческа гледна точка на авторите, да бъде проявен позитивизъм и да подпомага развитието на туризма в община Сандански.

В надпреварата се включиха седем ученици от от Второ ОУ Сандански, ЗПГ и Г”Яне Сандански”.

Всички видеоклипове бяха уникални и различни. Някой от учениците бяха наблегнали на град Сандански като историческа местност с много традиции, други бяха заложили на туризма и хотелите в града, но всички участници показаха гр. Сандански и община Сандански така, както те виждат родния си край.

Преди да бъдат обявени победителите всички екипи споделиха своите трудности и идеи при заснемането на видеоклиповете. Оказа се, че конкурса не е затруднил никой и всички са се забавлявали, когато са снимали. Благодариха на своите партньори и с нетърпение очакваха кои ще бъдат победители.

А първи станаха най-малките участници от Второ ОУ Сандански Огнян Андонов и Мария Ефендийска, които от името на кмета на община Сандански Андон Тотев получиха видеокамера с пожелание да използват новата придобивка за направата на нови видеоклипове за града и общината. Техният видеоклип се открои от останалите, тъй като сам  бе представен като една виртуална разходка из цялата Санданска община. Подчертано бе и културноисторическото наследство, обърнато бе внимание и на важни забележителности извън Сандански като с. Златолист, м. „Попина лъка”, Мелник, Роженски манастир и др.

Заместник-кметът на община Сандански Мария Чинкова раздаде и поощрителни награди за труда и професионализма на останалите участници.

Всички видеоклипове ще бъдат копирани и ще бъдат подарявани на гости на общината като рекламен продукт, а видеоклипът победител ще бъде „качен” на официалната страница на община Сандански в интернет.

 

снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//