Огнен ад в складова база в Банско, петима пострадаха, двама с опасност за живота

Складовата база в Банско след пожара, снимки: infomreja.bg

Голям пожар избухна тази нощ в складова база за въглища в Банско. Сигналът за огнения инцидент е подаден на тел. 112 в 00.34 часа.

Пристигналите на място пожарникари от Банско и Разлог установили, че горят навес с дърва и два леки автомобила, паркирани непосредствено до него. Едната от колите е била с газова уредба, която в хода на пожара се взривила.

При гасенето на пламъците са пострадали петима души. Двама от тях са огнеборци от РС ПБЗН - Банско. Останалите са доброволци, участвали в потушаването на огнената стихия - А.П. на 41 г., И.К. на 23 г. и Г.С. на 36 г., всички от курортния град.

Трима от ранените са транспортирани за "Пирогов". Сред тях е и единият от пожарникарите.

"Двама души са в тежко състояние и са настанени в сектора по реанимация на отделението по изгаряния. Единият е с 23 % изгаряния на главата, горните и долните крайници. Другият е с 21 % изгаряния на главата и ръцете. Третият пациент е настанен в отделението с 3 % изгаряния в областта на главата", съобщи за ИНФОМРЕЖА пиарът на "Пирогов" Мария Пойразова.

Останалите двама ранени при пожара са приети в болницата в Разлог. След извършения преглед в лечебното заведение е оставен само служителят на РС ПБЗН - Банско. Той е в отделението по хирургия.

"Огледът на местопроизшествието, който започна през нощта, продължава и в момента. Все още не са установени причините за пожара", съобщи за ИНФОМРЕЖА шефът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението" – Благоевград Георги Пармаков.

Двата автомобила са изпепелени. За момента няма информация дали возилата са лични, или служебни. Спасена от опожаряване е административната част в складовата база, която е залепена за горелия през нощта навес.

В сградата са разположени офиси. На този етап не е ясно дали част от помещенията са ползвани за живеене, както и дали по време на пожара в тях е имало хора.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Складовата база в Банско след пожара, снимки: infomreja.bg
Складовата база в Банско след пожара, снимки: infomreja.bg
Складовата база в Банско след пожара, снимки: infomreja.bg
Складовата база в Банско след пожара, снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK