Огнен ад изпепели къща и постройка в Лъжница, изгоряха 10 заека и 4 ярета

Снимка: Infomreja.bg, архив

Голям пожар изпепели до основи тази сутрин къщата на 37-годишния Наази Шикиров от гоцеделчевското село Лъжница.

За щастие няма пострадали от огнената стихия, съобщиха потресени местни жители, които са участвали в гасенето на пламъците.

Наред с къщата, в която при пожара е бил само собственикът Наази, е изгоряла и селскостопанска постройка на семейството му заедно с 10 заека и 4 ярета.

Сигнал за инцидента е подаден в РС ПБЗН - Гоце Делчев към 03,40 часа днес.

Докато пристигне противопожарния екип, десетки жители на селото се притекли на помощ на Шикиров, който също участвал в гасенето на огъня.

Къщата, която семейството ползва като ранчо, основно за селскостопански цели, се намира в края на Лъжница, непосредствено до полската част. Това допълнително затруднило гасенето на пожара заради трудния терен и отдалечената местност. 

На място освен хора от селото и огнеборците веднага са се отзовали медици от Спешния център в Гоце Делчев и служители на ЧЕЗ.

"Благодарение, че семейството на Наази Шикиров е било в другата им къща в селото, та няма пострадали от пожара", коментираха жители на Лъжница след огнения ад.

Сформирани екипи от следователи и служители от РС ПБЗН са на мястото на инцидента за установяване на причините. 

Хората от селото са категорични, че пожарът в къщата на съселянина им не е умишлен.

Най-вероятно става въпрос за късо съединение, тъй като инсталацията е била стара, а самата къща е била с гредоред.

 

КОМЕНТАРИ

Другар19:04 - 04.08.2015
Да стара е,но някой ще провери ли цялото деиствие на протитипожарната ни служба,от подадения сигнал до потушаването на стихията!За колко време са пристигнали на мястото на инцидента,с какво количество вода е разполагал автомобила при пристигането си,налагало ли се е пристогане на втори автомобил,за колко време е потушен пожара,могло ли е по -бързо да се потуши?Все интересни въпроси на който от пожарната незная как сте отговорят за безхаберието и безмисленото им пътуване до Лъжница!Ами ако имаше жертви?Голямо живуркане е в тази пожарна!За 5-6 места се борят стотици хора,е как няма да се борят като в свободното си време си пожарникар(на работа)!!!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK