ОФК Пирин вече официално е на две точки от лидера

снимка: infomreja.bg, архив

ОФК "Пирин", който играе с лиценза на "Перун" Кресна, спечели нова победа в поредния кръг на Югозападната "В" група. Орлетата биха като гост "Витоша" Долна Диканя с 5:2 и вече изостават само на две точки от лидера "Пирин" Разлог.

Благоевградчани имат 76 точки, а разложани са със 78, като до края на първенството остават 5 кръга. Петър Карачоров даде преднина на гостите от Благоевград и откри резултата още в 3-ата минута. В 17-ата пак той се разписа за 2:0, а малко след неговото попадение Георги Ризов удари греда.

През втората част паднаха още цели пет попадения. В 56-ата домакините си вкараха автогол и направиха преднината на „орлетата” класическа. В 58-ата и 78-ата футболистите на "Витоша" (Долна Диканя) все пак върнаха два гола.

В 80-ата минута младежкият национал в състава на "Пирин" Венцислав Бенгюзов бе фаулиран в наказателното поле и бе отсъдена дузпа, която потърпевшият реализира. Две минути преди да изтече редовното време на двубоя завърналият се от "Ботев" (Пд)  Илиян Христов оформи победата 5:2 за Пирин.

В друг мач от този кръг "Места" (Хаджидимово) победи "Чепинец" (Велинград) с 1:0. Единственото попадение за домакините падна в 35-ата минута, когато Николай Шаматов с прехвърлящ удар прати кълбото в мрежата на гостите. В 82-ата минута "Места" можеше да стигне до нов гол, но Парасков пропусна дузпа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK