ОФК "Пирин" се предаде пред лидера в Първа лига

Снимка: ОФК "Пирин"

Отборът на Пирин записа втора загуба в Първа лига. Орлетата паднаха с 0:1 при гостуването си на Дунав Русе. Благоевградчани играха доста под възможностите си и закономерно отстъпиха.

Единственото попадение бе дело на Юлиян Ненов, който се разписа в 31-ата минута и по този начин вкара втория си гол за сезона. Той напредна отдясно и центрира, а дебютанта в Пирин Алесандре Ханс спря топката, която отново попадна в Ненов и този път футболистът на русенци с техничен удар в далечния ъгъл успя да матира Аргилашки.

Преди това попадение русенци имаха още няколко добри шанса, които пропиляха с лека ръка. Освен гола символичните домакини удариха и две греди чрез Ненов и Атанасов, които можеха да направят резила за благоевградчани още по-пълен. Най-добрият шанс за Пирин се откри пред Стилиян Николов, но той не намери целта в 9-ата минута.

През втората част наставникът на Пирин Стефан Генов опита да промени развоя на срещата със смени като на терена се появиха Даниел Младенов и Илия Димитров. В 53-ата минута Шопов пропусна да се разпише, а в 61-ата минута Антон Огнянов с хубав диагонален шут нацели страничната греда на Пирин.

Станислав Костов пропусна едно от малкото положения за Пирин през втората част в 79-ата минута на двубоя. Дунав Русе е неочакваният лидер в Първа професионална лига.

Пирин има в актива си 3 точки, а в следващия кръг ще бъде домакин на ЦСКА - София.

Пирин: Аргилашки, Башлиев, Ханс, Сандев, Кощърна, Николов, Старокин, Тасев, Благов, Костов, Златинов /Димитров, Младенов, Костадинов/.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK