ОФК „Пирин” открива новия сезон с обновен терен

снимки: Община Благоевград

Общински футболен клуб „Пирин” получи заслужено място в „А” футболна група и през новия сезон ще посреща съперници на обновения стадион „Христо Ботев” в Благоевград. Модернизираният терен ще отговаря на всички изисквания на УЕФА.

До този момент е теренът е заравнен, извадена е старата тревна настилка със специална техника, извършено е перфориране и е засята нова трева.

Извършена е и подмяна на входната врата на стадиона. Козирката, разположена на терена, също ще бъде подменена с нова. Ще се оформи  и козирката над публиката, като  ще се обособи зона за гости и селекционери.

Ремонтирана е стаята за съдии. Нови 350 седалки ще заместят старите и изпочупени такива. Стадионът ще бъде готов за използване при първата приятелска контрола на ОФК „Пирин” на 11-и юли.

Бе изтеглен и жребият за първенството на „А” група. Той определи, че ОФК „Пирин” започва с две поредни домакинства срещу „Черно море”- Варна и „Славия”. В третия кръг Орлетата ще играят с „Берое’, след това „Ботев”, „Литекс”, „Лудогорец”, „Левски”, „Монтана” и „Локомотив- Пловдив”.

Програмата на кмета д-р Атанас Камбитов продължава с развитието на спортната база в общината, съобразно инвестиционния план за 2015 г.

Другият терен, който ще бъде модернизиран е в село Рилци. Стадионът ще  има тренировъчни врати на колела, обновени съблекални. Ще бъде засят и вторият терен на игрището, който скоро също ще може да се използва за футболни срещи.

Подобрения са направени и в спортен интернат „Пирин”, където е възстановена сауната за рехабилитация на спортистите.

Облагородяването и подновяването на терените и спортните бази е част от политиката на кмета на общината за „Спортен Благоевград”.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Добри08:31 - 03.07.2015
Трябва нов сектор. Този се видя на последната среща че е малък и не може да побере всички зрители.
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK