ОФК „Пирин“ олекна с 300 лева за лукса да играе на лампи

снимка: infomreja.bg, архив

Ръководството на ОФК "Пирин" ще трябва да плати 300 лева ток на ЧЕЗ само за електрическата енергия, изразходвана за осветлението на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Глезотията да риташ на прожектори струва 120 лева на час.

ОФК Пирин е единственият отбор от аматьорския футбол, който си позволи лукса да домакинства на осветление. Подобно удоволствие не могат да си позволят отборите от "Б" група и голяма част от тимовете в "А" група. По простата причина, че на стадионите им липсва електрическо осветление.

Стадион "Христо Ботев" разполага с такова, въпреки че близо 10 години то бе извън строя. Преди седмица обаче Община Благоевград осигури пари за ремонта и в първата седмица от месец септември прожекторите светнаха след години затъмнение.

Амбицирани от този факт, ръководителите на "Пирин" заявиха късен час за домакинството срещу "Септември" София, който бе потвърден от ЗС на БФС. За да видят как изглежда Пирин на осветление, на стадиона дойдоха повече от 1000 зрители.

Според данни от ръководството на клуба продадените билети за мача са били над 700. Приходите ще бъдат достатъчни да се покрият разходите за ток, но при тази цена за електроенергия на час, шефовете на" Пирин" едва ли ще искат нов мач на осветление.

Още повече, че и времето ще става все по- студено, а нивото на футбола в третия ни ешелон е далеч от това в професионалния футбол.

Следващите две домакинства на орлетата са срещу "Германея" Сапарева баня и "Миньор" Бобов дол, тимове които са съседи в класирането на Септември София.

 

КОМЕНТАРИ

АУ11:46 - 11.09.2012
Ще се пише неграмотен ром! Иначе си прав САМО ПИРИН единствен и неповторим - оригиналът!
до: хихи11:35 - 11.09.2012
Ше умреш от завист селяк прост! САМО ПИРИН
хихи10:09 - 11.09.2012
Ами то с по 500 човека на мач футбол не се прави, сега общината е добре да инвестира и в отопление на терена, за по евтино може да го направят на дърва и въглища!
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK

//