Одобриха стратегията на “Местна инициативна група - Гоце Делчев - Гърмен - Хаджидимово" за 7 353 920.80 лв.

Заместник-кметът Валери Сарандев, председател на МИГ, Снимка: Infomreja.bg

Със заповед на министъра на земеделието и храните, Десислава Танева вече е официално одобрена стратегията за Водено от общностите местно развитие на „Местна инициативна група - Гоце Делчев - Гърмен - Хаджидимово“.

Общият размер на одобрената финансова помощ за проектите към стратегията е 7 353 920.80 лева, който включва финансиране от три Оперативни програми, а именно “Програма за развитие на селските райони“, „Развитие на човешките ресурси“ и „Иновации и конкурентоспособност“, съобщиха добрата новина от община Гоце Делчев.

Чрез Стратегията ще бъдат финансирани проекти на фирми, неправителствени организации, читалища и земеделски производители както и на общини на територията на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово.

По „Програма за развитие на селските райони“ ще се финансират проекти в областта на селското стопанство, развитие на земеделието и преработването на селскостопанска продукция, развитие на бизнеса извън сектора на земеделието, обновяването на общинска инфраструктура.

По ОП „Иновации и конкурентоспособност“ ще бъдат финансирани проекти в областта на повишаване капацитета на малките и средни предприятия на територията на МИГ.

Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ ще финансира проекти, свързани с обучение и заетост на безработни и заети лица, подкрепа за развитието на предприемачески идеи с цел борба с безработицата на територията на МИГ, както и подкрепа за развитие на иновативни и специфични за региона социални услуги, насочени към насърчаване на социалното включване на лица от маргинализирани групи.

Първите проекти, с които ще могат да кандидатстват представителите на местната общност, ще се приемат през 2017-та година, обясниха от представителството на МИГ.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//