Одобриха „Макиз” ООД за концесионер на ГУМ

снимка: infomreja.bg

Общинските съветници утвърдиха "Макиз" ООД за концесионер на градския универсален магазин в центъра на Благоевград.
До един месец кметът Костадин Паскалев се задължава да подпише договора за 25 години концесия с годишно заплащане от 274 000 лв. без ДДС. Гратисният период, през който наемателят се освобождава от такса е 18 месеца. Общата инвестиция, която "Макиз" ООД трябва да направи е 15 366 212 лв.

Концесионерът ще извърши цялостно преустройство и реконструкция на сградата на магазина. Напълно ще бъдат премахнати съществуващите плътни фасадни елементи, които ще бъдат заменени  с цветни стъклени фасади. За удобство на клиентите ще има два стъклени асансьора, както и два евакуационни изхода.  На последното ниво ще бъде разположен голям кафе-център със секции за бързо хранене. Достъпът ще бъде осигуряван с ескалатори и външен панорамен, изцяло стъклен асансьор, ситуиран на мястото на сега съществуващия.

 Общински съвет днес упълномощи кмета на общината, на база на промените в Закона на концесиите, да направи възможното да проведе преговори с концесионера за подобряване условията на договора, като неизпълнението на фиксираните за годината инвестиции да води до 5% финансова санкция, а неизпълнените инвестиции да се прехвърлят за следващата година.  
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK