Одобрени са промени в списъците на общинските и на републиканските пътища

Снимка: Infomreja.bg

Той се допълва с ново пътно трасе на територията на община Велинград

Министерският съвет одобри промяна в списъка на общинските пътища. Той се допълва с ново пътно трасе на територията на община Велинград. Общата дължина на пътищата в общината се увеличава с 3,430 км и става 27,790 км.

В списъка на общинските пътища се включва път PAZ3075 /PAZ2063, III-843 - Абланица/ - мах. Магерови колиби, който осигурява единствения достъп на жителите на махала Магерови колиби до останалите населени места и общинския център.

В резултат Община Велинград ще има възможност да потърси варианти за осигуряване на средства за възстановяването на неговото състояние. За обекта е издадено разрешение за строеж от 2023 г., но тъй като не е бил общински, не са започнали строително-монтажните работи.

Одобрена е и промяна на номера на път III-5509 Свиленград - Райкова могила - Щит - Пашово - Сладун - Варник - Маточина, област Хасково, който става III-8009 Свиленград - Райкова могила - Щит - Пашово - Сладун - Варник - Маточина, област Хасково.

С изменението номерът на пътя се привежда в съответствие с правилата за номериране на пътищата в държавната класификация на републиканските пътища в България.

Необходимостта от промяната възниква поради това, че в чертите на гр. Свиленград пътят започва от измененото трасе на републикански път I-8.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK