ОДМВР в Силистра проверява били ли са полицаи 30-годишен

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е във видимо добро състояние, напълно адекватен

В ОДМВР-Силистра е започната проверка, разпоредена от областния директор старши комисар Мартин Недялков, във връзка с медийна публикация за насилие, упражнено от полицейски служители, спрямо 30-годишен мъж в областния град.

Според събраните до момента данни, фактическата обстановка по случая е следната:

На 10 юни около 03:30 часа по ул. „Симеон Велики“ в Силистра в хода на специализирана полицейска операция автопатрул на РУ-Силистра подава знак за спиране към водача на лек автомобил „Мерцедес“, който не спира, а ускорява в посока бензиностанция ОМВ. Полицейският автомобил го последва с включена звукова и светлинна сигнализация.

След подаден сигнал към дежурната част, друг полицейски автомобил прави опит да спре водача, но той отново не се подчинява. Впоследствие по ул. „Тутракан“ автомобилът му е блокиран и той е спрян. Мъжът, който е във видимо нетрезво състояние, отказва да излезе от колата си и се налага да бъде изведен, при което пада на платното и получава нараняване на лицето – рана на челото над веждата. Полицейските служители му оказват първа помощ и го тестват с дрегер, който отчита 0.99 промила. Съставени са му 2 акта – за шофиране в нетрезво състояние и за неизпълнение на полицейско разпореждане, които той собственоръчно подписва без възражения, както и му е издаден талон за медицинско изследване.

Мъжът е във видимо добро състояние, напълно адекватен, и след предупреждение да не шофира е насочен към МБАЛ-Силистра за кръвни изследвания.

Около 4 часа по-късно – в 07:35 часа, когато се прибира вкъщи, бащата на 30-годишния подава сигнал на тел.112, че на сина му е нанесен побой от полицейски служители в дискотека. На адреса по ул. „Москва“ е изпратен полицейски екип, който насочва мъжа към ЦСМП и към РУ за подаване на сигнал.

Вместо това, час по-късно мъжът се явява с двамата си родители в РУ, където бащата настоява синът му да бъде сниман от дежурния полицай.

Дадена му е бланка за подаване на сигнал, но до момента такъв не е регистриран в полицията. 

Изнесените от полицейските служители данни се потвърждават от прегледа на записите на видеокамерите, с които са оборудвани служебните автомобили. Предстои да бъде извършен преглед и на камерите на общинското видеонаблюдение.

В ОДМВР-Силистра е в ход проверка по отношение на полицейските действия, но също и с оглед на извършено престъпление от общ характер, като след приключването ѝ материалите от нея ще бъдат изпратени в Районна прокуратура – Силистра, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK