Очакват изненади на утрешното извънредно заседание на ОбС - Гърмен, повече от двама кандидати за председателското място

Снимки: Личен архив

Изненади се очакват на насроченото за утре от 17:30 часа повторно гласуване за избор на председател на ОбС - Гърмен. Всички групи в гърменския малък парламент са в трескави преговори и договорки за предстоящия избор на нов председател на ОбС, след като поста бе освободен от подалата оставка председателка Екатерина Татанова.

Интересен е факта, че се очаква утре кандидатурите да са повече от две за разлика от предишното гласуване, тъй като претенции за председателския пост вече имат представителите на всички политически формации в мини парламента в Гърмен.

Както ИНФОМРЕЖА писа, миналата седмица на насроченото от досегашния председател на ОбС - Гърмен извънредно заседание, при проведеното тайно гласуване, не бе избран нов председател измежду предложените две кандидатури - на лидера на ДПС в Гърмен - Мустафа Геров от Рибново и на Исмет Узунов от "Движение за просперитет и сигурност в община Гърмен“. От общо присъствалите 17 общински съветници в гласуването участваха само 12. Лидерът на ДПС - Гърмен Мустафа Геров получи само три бюлетини, а другият кандидат Исмет Узунов - шест.

При броенето на бюлетините от тайния вот се оказаха и три невалидни бюлетини, които окончателно провалиха избора, заради което бе насрочен повторен, който ще се състои утре в 17: 30 часа в залата на ОбС - Гърмен.

Досегашният председател на Общинския съвет Екатерина Татанова изпълни заканата си декларирана преди месеци, че след изтичане на отпуска й ще депозира оставка. Пред медията ни, Татанова отново заяви, че подава оставка по здравословни причини и невъзможност да продължи да работи без какъвто и да било консенсус и толерантност между съветниците от политическите партии и коалиции в малкия парламент на Гърмен.

Татанова, която бе избрана за председател на ОбС по предложение на  ПП ГЕРБ заяви още, че остава в Общинския съвет като редови съветник.

Кои ще бъдат излъчените от групите общински съветници кандидатури за нов председател на ОбС - Гърмен, и ще бъде ли избран такъв на утрешното заседание, предстои да разберем.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK