Очаква се значително повишение на нивата на реките Струма и Места

Снимка: Infomreja.bg, архив

Това създава опасност от разливи най-вече в по-ниските части около реките

През изминалото денонощие има значително повишение на водните равнища в целия басейн на реките Струма и Места. По-значителни са повишенията на река Струма в района на Бобошево, Кресна, село Марино поле, като нивото е повишено с около 55 сантиметра.

Повишено е нивото и на река Места в района на град Хаджидимово. Това създава опасност от разливи най-вече в по-ниските части около реките. За това предупреждава дежурния хидролог в НИМХ:

„В периода 10-12 януари се очакват значителни повишения на нивата на двете реки. Днес и през нощта срещу 11 януари вследствие на валежите се очаква повишение на нивото на река Места в горното й течение и в горното и средното течение на река Струма. Значителни ще бъдат валежите в района на Перник, Кюстендил, Благоевград. Вечерта и през нощта срещу 12 януари отново се очакват значителни повишения в района на Благоевград, Кресна, Сандански и Петрич и в района град Гоце Делчев. Реките са пълноводни, водните количества са около прага за високи води, което създава препоставки за разливи в ниските части около реките“, допълват от НИМХ.

Вчера водите на река Струма отнесоха понтонен мост, използван от строителна техника при изграждането на АМ „Струма“ в района на тунел „Железница“. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK