Очаква се главният прокурор официално да поиска отстраняването на Борислав Сарафов

Снимка: Нова тв

Сарафов заема поста шеф на НСлС и зам.-главен прокурор

Атаките и контраатаките в съдебната система продължават. Днес се очаква главният прокурор Иван Гешев официално да поиска отстраняването на неговия заместник и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Сагата се изостри, след като шестима прокурори поискаха предсрочното освобождаване на обвинител номер едно, пише Нова тв. Иван Гешев демонстративно скъса своята оставка и отвърна на удара като намеси имена на водещи партии и политици. Чуха се обвинения за натиск и опити за потулване на съдебни дела. Бяха назовани имената на Бойко Борисов и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Лидерът на ГЕРБ отрече всички обвинения, а Сарафов заяви, че се страхува за живота си. 

Независимо, че мандатът на ВСС е изтекъл, членовете му могат да обсъдят и решат за освобождаването на главния прокурор и започване на процедура за следващ. Досега обаче Гешев винаги е имал подкрепа от прокуратурата.

На този фон, от Съдийската колегия запазиха пълно мълчание за трусовете в Прокуратурата. Отношение не са взели нито председателят на Върховния касационен съд, нито този на Върховния административен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK