Обзор на август: Полет към върха и падане към ада

Снимка: Infomreja.bg

Имената остават в хрониката на август 2023 с черни новини и надеждата на красивата шахматна роза

Петър Тодоров, Алексей Петров, Васил Божков, Нургюл Салимова, Евгений Пригожин, Княгиня Калина.

Имената остават в хрониката на август 2023 с черни новини и надеждата на красивата шахматна роза.

Главният секретар на МВР от мъж с пагони стана кукла на конци, подмятана между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2. Рунд пореден, в който Радев, и управляващата коалиция/ „сглобка“/ „интимна коалиция“ се карат кого да уволнят и кого да назначат.

Има наши, има и ваши, а Тодоров се оказа ничий, защото подаде оставката си. Президентът отказа да го освободи, за което пък настояваха от правителството.

И вътре – в самото правителство, се появиха поредните разпри на тема „сглобка“. Оказа се, че Петков и Борисов не си говорят по телефона толкова често, колко би трябвало в една „интимна“ коалиция, както е наричана от социалистите и не само.

Алексей и Евгений полетяха към по-светли висини или паднаха към пъкала – зависи от гледната точка.

Васил Божков също полетя в небето и кацна в ареста в столицата. За две седмици разказа истории от „1001 нощи“ пред българското следствие, после му сложиха охрана.

За разлика от Божков пък, Любена Петрова – Снежанката от „Осемте джуджета“, се отказа от мъжа си. Не го била познавала, казала на прокурор.

Княгиня Калина също бе в полет – на духа… Папагалът ѝ с образ на куче избягал и тя го търсила на чаша вино из Боровец. Не го намери.

До работното си място пък не стигнаха 15 директори на Областни полицейски дирекции в страната. Сега са преназначени в очакване на по-добър министър, които да ги оцени.

Темите в България за месец продължават да са няколко и все така еднакви – мъжете си пребиват жените, миганти преминават на длъж и шир, Гърция гори, България също.

Дори и изборите не са новина – този път не са парламентарни, а местни.

И докато говорим за всички тези теми, декларациите на КПКОНПИ показаха, че политиците ни са толкова бедни, че не могат да поемат самолетния билет на Нургюл от и до България в посока към шахматния връх. Но тя ще го покори сама!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//