Обвиняема за ПТП със загинал пешеходец в Бяла Слатина е предадена на съд

Снимка: Infomreja.bg

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото

С внесен в съда обвинителен акт Окръжна прокуратура – Враца повдигна обвинение на Г.Г., привлечена към наказателна отговорност за извършено от нея престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в", вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

Обвиняемата Г.Г. е правоспособен шофьор. Към м. декември 2021 г., с оглед служебните си ангажименти, тя всеки ден пътувала от гр. Враца до гр. Бяла Слатина и обратно.

Около 17,30 ч. на 07.12.2021 г. Г.Г. шофирала лек автомобил в гр. Бяла Слатина. Времето било лошо, пътното платно било мокро. Имало и насрещно движещи се автомобили, поради което жената управлявала колата с включени къси светлини.

В района на изхода от града обвиняемата видяла пред автомобила си, в платното за движение пред себе си, фигура на човек. Тя се опитала да го заобиколи, но поради насрещно движещи се автомобили на успяла. Последвал удар с пешеходеца, за което Г.Г. веднага уведомила на телефон 112.

Смъртта на пострадалия била потвърдена от пристигналия на място медицински екип. Установена била неговата самоличност – 58-годишният С.Т.

Според заключението на изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза, в резултат на ПТП мъжът е получил тежка съчетана травма, довела до състояние несъвместимо с живота.

От извършената автотехническа експертиза е видно, че обвиняемата Г.Г. се е движела със скорост от 77 км/ч, която не е била съобразена с конкретните условия за движение извън населено място - тъмната част на денонощието при дъждовно време, силен вятър и намалена видимост. По този начин тя се е поставила в невъзможност да предотврати настъпването на ПТП.

Налице е и неправомерно поведение на пострадалия пешеходец, който неправилно се движел по платното за движение.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK