Обвиняем за разпространяването на детско порно остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Съдът прие доводите на наблюдаващите прокурори

По искане, внесено в съда от Районна прокуратура – Перник, е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Г., привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 159, ал. 4, т. 1, вр. ал. 2 от НК.

48-годишният мъж е бил задържан в рамките на проведената в няколко града в страната операция за разкриване на мрежа за разпространението на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст.

В хода на разследването са събрани свидетелски показания, писмени доказателства и доказателствени средства. Те сочат, че в периода от 20.10.2022 г. до 18.11.2022 г. в апартамент в гр. Перник. И.Г. използвал компютър с инсталирани програми за разпространяване на аудиовизуалните материали с порнографско съдържание с участието на малолетни и непълнолетни лица до интернет потребители, съобщават от държавното обвинение.

Съдът прие доводите на наблюдаващите прокурори за това, че наличните към настоящия момент по делото доказателства формират обосновано предположение както за авторството на деянието, така и за начина на извършването му. Съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Мащабната операция за разкриване на престъплението с висока степен на обществена опасност се проведе с участието на Прокуратурата на Република България, Националната следствена служба и Главна дирекция „Борба с организирана престъпност“ на МВР.

Разследването по делото продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK