Обвиниха в опит за убийство младежа, посегнал на полицай от Казанлък

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият С.М. е задържан за срок до 72 часа

Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем С.М., на 20 г., за това, че на 9 октомври, е направил опит умишлено да умъртви разследващ полицай.

Двама полицаи посетили адрес - къща, където трябвало да призоват лице по досъдебно производство. Около тях се събрали множество хора от квартала, последвала размяна на реплики. В това време С.М., за когото не била призовката, нанесъл прободна рана с нож на единия от служителите на МВР. Пострадалият е бил настанен в болница. 

Обвиняемият С.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подробности по случая бяха изнесени днес, 10.10.2023 г., на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Стара Загора и ОД на МВР-Стара Загора. В него участваха Гриша Мавров, заместник-окръжен прокурор, и ст. комисар Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора. 

Ст. комисар Христов обясни, че състоянието на ранения разследващ полицай вече е стабилно. Връщайки се към тежкия криминален случай, той потвърди, че целта на двамата полицаи е била да предадат призовка по досъдебно производство на местен жител. Направили са го за да ускорят разследването и да си свършат съвестно работата. Тъй като това се случва през светлата част на деня, а и голяма част от полицейския състав изпълнява ангажименти по охраната на блокадите на протестиращите и на обходните маршрути, както и в подготовката за местните избори, те не са спазили изискването да отидат в махалата с охрана, уточни директорът на ОДМВР-Стара Загора. Той заяви, че към момента разследващите полицаи в Казанлък са сред най-натоварените в страната - 21 служители работят средно по 40-45 досъдебни производства едновременно, от началото на годината те са 2100.

Ст. комисар Христов даде и резултати до момента от предприетата специализирана полицейска операция в три квартала в Казанлък за противодействие на битовата престъпност. Задържани са 5 лица и са образувани четири бързи и две досъдебни производства. В имот на единия от задържаните са намерени растения от рода на конопа, а в друг - нерегистриран газов пистолет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK