Обвиненият за убийството на Николай остава в ареста

Софийски градски съд остави в ареста за постоянно Адриан Ангелов, обвинен за жестокото убийство на Николай Йорданов, съобщи БГНЕС.

СГС му наложи най-тежката мярка "задържане под стража". Съдията, който я определи е председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Тя посочи, че събраните до момента множество макар и косвени доказателства доказват към момента, че Адриан умишлено е убил Николай. Освен това престъплението е жестоко, Николай е разчленен след като е убит, части от тялото му са намерени на различни места. Съдия Тодорова изтъкна, че това е показател за по-високата обществена опасност на убийството и говори за престъпна упоритост. Тя прецени, че ако Адриан не е зад решетките има "сериозен риск да извърши друго престъпление".

ДНК – анализ показвал, че частите на тяло и кръвта намерена в дома на Адриан са на един и същи човек. Бащата на Николай пък дал четка за зъби, за да се направи ДНК – експертиза. На заседанието днес съдия Мирослава Тодорова цитира свидетели, които разказва, че Адриан е търсел начин да продаде пити кашкавал. Дал от кашкавала и на тъста си. Когато отишъл да измие колата си на автомивка пък обяснил лошата миризма в багажника с това, че карал развалило се месо. Направени са два следствени експеримента.

Самият Адриан се яви със служебен защитник на заседанието днес и декларира пред съда, че няма да се укрие, ако е извън ареста. Решението на съда все още не е окончателно и може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.

БГНЕС припомня, че задържан за убийството е около 30-годишният Адриан Ангелов, роден в Мизия, който живее на квартира в София. На 14 юни Николай Йорданов е отишъл в дома на Адриан в жк "Овча купел". Два месеца преди това заподозреният оставя автомобила си за продажба в автокъща, като след убийството с откраднати от жертвата пари закупува отново автомобила си. Независимо от прецизното почистване на дома на Адриан разследващите откриват ДНК материал, който съответстват на профила на Николай. Впоследствие извършителят прави пълно самопризнание, до момента като мотив има финансови подбуди, по - точно опит да се ограби Йорданов. Освен откраднатите между 1000 и 2000 лв., извършителят е откраднал и пити кашкавал от буса на жертвата, които по-късно е продавал. Оръжието на убийството – нож, е бил изхвърлен в река Дунав, заедно с торба с личните документи на Йорданов.

Трупът на 22-годишния Николай Йорданов от София, който беше обявен за издирване от над две седмици бе открит в покрайнините на Враца. Момчето е било рязано с нож и обгорено. Николай Йорданов изчезна на 14 юни тази година, след като бил на работа. Последно младежът е бил забелязан в района на жк Овча купел, докато шофирал служебен микробус - бял хладилен "Мерцедес – Вито", със софийска регистрация. При изчезването на момчето, в него е имало около 1 500 лева служебни пари и около 100 лева лични средства. На 22 юни беше намерен микробусът, управляван от 22 - годишния Николай Йорданов. Превозното средство се е намирало в района на Централна гара. Микробусът е бил открит близо до стария паркинг на автобусите в този район. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK