Обвиненият в рекет Гергов два дни дава обяснения в земеделското ведомство

Иван Гергов, снимка: infomreja.bg, архив

Обяснения в Министерството на земеделието и храните дава вече втори ден обвиненият в рекет директор на Регионалната дирекция по горите в Благоевград Иван Гергов.

Назначената проверка се води от Йордан Палигоров - главен експерт в Дирекция „Гори и лесовъдски дейности“ в Изпълнителната агенция по горите, който снощи до късно е разпитвал Гергов във ведомството.

Днес обясненията по жалбите за рекет, депозирани от собственика на гоцеделчевската дърводобивна фирма „Върбица лес” Веселин Камбуров, са продължили, а вероятността в близките дни да се стигне до уволнения в горската дирекция в Пиринско е голяма, прогнозират служители от министерството на Мирослав Найденов.

За момента резултатът от мача Гергов-Камбуров е 0:1 в полза на Камбуров. Крайният обаче все още не е ясен.

След проверка на пътните листове проверяващите категорично доказали, че на посочената от Веселин Камбуров дата през месец август горският началник действително е бил командировка в района на Гоце Делчев.

По същия начин са били сверени и посочените дати от другите петима подали жалби за рекет срещу Гергов.

От своя страна Камбуров днес заяви, че разполага със свидетели, които на посочените от него дати са били в офиса на фирмата му в Гоце Делчев и са присъствали на разговора между него и директора на РДГ – Благоевград, както и че са станали очевидци на предаване на исканите от него суми.

От земеделското министерство обявиха, че до дни стартират комплексни проверки в ДГС – Гърмен и в ДГС – Гоце Делчев след постъпили жалби от собственици на дърводобивни фирми в Гоце Делчев и Хаджидимово, които са се оплакали, че не им се дава възможност да работят заради чадъра над фирмата на Камбуров – „Върбица лес“, която печелела всички поръчки за добив и износ на дървесина.

От прокуратурата в Гоце Делчев заявиха, че също работят по жалбите срещу Гергов.

Ще бъдат проверени и сигнали от граждани, вече платили по 360 лева за евтини дърва за огрев, които все още не са им доставени.

В земеделското ведомство обаче смятат, че скандалът с рекета е избухнал вследствие на резултатите от предишните комплексни проверки, извършени преди повече от месец.

В едно от двете горски стопанства е била констатирана липса на 4 000 куб. метра дървесина, продавана със стари превозни билети предимно в южната ни съседка Гърция, където един кубик се търгува между 80 и 100 евро, а в България цената му е от 70 до 100 лева.

 

КОМЕНТАРИ

грозен гербераст15:54 - 22.11.2012
последния абзац от статията казва всичко. весо камбуров превози с фалшиви билети 4 хил кубика, хванаха го и сега дава жалби и прави циркове да измести темата. весо камбуров и джаит чауш със свойте фирми пълнят черни каси на видни гербери и е*ават майката на на гората в гоце делчев и гърмен. това е простата истина. тоя полигоров може да си се разпитват с гергов цял месец решението по скандалите ще е политическо.
до takiva kito sa vi shibali11:42 - 22.11.2012
Изглежда и ти си взел пари заедо с Гергов, затова така го защитаваш!
до takiva kito sa vi shibali09:51 - 22.11.2012
Отново поредният малоумник във форума.Поне да можеше да пише,но мотивите му са ясни и има защо да плюе.Само Герб!Показваме и доказваме,че това дето се прави е хубаво.Скоро идват и избори и ще потвърдят казаното тук.Няма вече ДПС и БСП играчи и много боли,а? Много още ще боли,но свиквайте!
От системата на горите09:36 - 22.11.2012
Господин Гергов трябва да бъде освободен колкото може по-бързо, защото джри и в отпуска пак дърпа конците както в РДГ така и в целия район. Заедно с него трябва да си замине и неговата любима гл.счетоводителка Марценкова, а не да спотайва сякаш нищо не се е случило. Тя е неговата приятелка, с която ходи на всякъде.

FACEBOOK