Обсъдиха проекта по санирането на обредния дом в Разлог

Снимка: Община Разлог

С проект за 322 375.30 лева започва санирането на обредния дом в Разлог, сградата на общинското предприятие „Паркинги и гаражи”, дирекцията „Социално подпомагане, Регионална здравна инспекция, Общински синдикат на Съюз на КТ „Подкрепа”, териториална  организация на Сдружение „Съюз на слепите”.

На конференция кметът на града - инж. Красимир Герчев, подчерта, че с реализирането на проекта ще бъде подобрен цялостния облик на една от най-важните административни сгради в Разлог. С  прилагане на цялостния пакет от мерки за енергийна ефективност сградата ще достигне най-висок клас на енергопотребление – клас „А”.

На конференцията бе представена информация, че ще бъдат изпълнени дейности, които включват цялостно топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци  и врати със система от PVC профил и стъклопакет, ремонт на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, изцяло ще бъде подменена водопроводната и канализационната инсталации, също така ще бъде доставен и монтиран  котел  за отопление на газ.

Освен тези мерки ще бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания, ще бъде извършен ремонт на санитарните помещения, ще бъде ремонтирана и мълниезащитната инсталация на сградата.

Благодарение на проекта „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в гр. Разлог – административни сгради” санирани бяха СУ „Братя Каназиреви”, ПГ по МСС – гр. Разлог, и ОУ „Никола Парапунов”, НЧ „15.IX.1903-1909г.”, сгради на ул. „Арх. Александър Баров” и „Богомил” № 2, както и на 14 многофамилни жилищни сгради.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//