Обсъдиха изграждането на ГКПП Струмяни – Берово

Снимка: Областна администрация Благоевград

Областна администрация Благоевград ще бъде водещият партньор по проекта

На 24 април областният управител на област Благоевград – Стоян Христов, бе домакин на първия информационен ден - обучение по стратегическия проект „Изграждане на нов ГКПП  Струмяни – Берово“. Участие взеха представители от Дирекция „Управление на териториалното сътрудничество“ към МРРБ, експерти от Областна администрация Благоевград, експерти от Съвместния секретариат по Програмата, гр. Кюстендил, финансови експерти.  

Това бе първата среща на партньорите по проекта, които имаха възможност да обсъдят предстоящите стъпки по подготовката на проекта, отговорностите и сроковете за изпълнението им.  

Проектът ще се финансира от Програма ИНТЕРРЕГ VІ-А ИПП България и Северна Македония 2021-2027, а бюджетът е над 9 млн. евро. За целта бе обявена ограничена покана за изготвяне на стратегическо проектно предложение към предварително определени бенефициенти – от българска страна Областна администрация Благоевград, от страна на Северна Македония – Централно митническо управление (Царинска управа). Крайният срок за подаване е 31.07.2023 г.

В рамките на информационния ден бяха представени основните стъпки за подготовката на проекта, допустимите разходи и дейности, които ще бъдат финансирани, ключови моменти при работата с Електронната система за управление на проекта \JEMS\. 

По време на срещата партньорите договориха Областна администрация Благоевград да бъде водещият партньор по проекта, който ще бъде отговорен за цялостната координация при изготвянето на проектното предложение, финансовото и административно управление на проектните дейности.

Към момента се осъществяват подготвителните дейности за изпълнението на проекта, които включват изработването на подробни устройствени планове и изготвяне на идеен проект като първи етап от инфраструктурното проектиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK